1. Aiskrim Toyyibah-Perasa Keladi (perkataan 'purple' tu sebab warnanya ungu)


2. Serbuk Radix Koko (sachet atau pek baru 1kg. sama jerr....)

3. Sebuah gelas atau cawan (ikut kehendak masing-masing laa)
4. Sebatang sudu (untuk menggaul dan makan. hahaha...)
Cara membuatnya:
1. Ambil lebih kurang 5-6 sudu aiskrim keladi tadi, masukkan ke dalam gelas atau cawan.

2. Masuk dan taburkan pulak serbuk radix koko.

3. Gaulkan aiskrim keladi bersama serbuk radix koko dengan kaedah mengacaunya laju-laju ikut lawan arah jam (sunnah ikut lawan arah jam ni). Pastikan campuran tadi dikacau hingga warna coklat radix koko 'mengatasi' warna ungu aiskrim keladi. Senang faham, bertukar jadi warna coklat (seperti dalam gambar dibawah).

Dah siap untuk dinikmati !!! Kan aku dah cakap, mudah ajer... Rasanya?? Best giler !!! Puteri aku menggambarkan segalanya.....



Nota Tambah: Kalau nak lebih lazat, boleh lah cuba campurkan kismis minda, radix cookies atau bahan selain produk HPA seperti kacang tanah goreng yang dikisar ataupun badam. SELAMAT MENCUBA RADIX PURPLE KOKO !!!
mai secawan....
BalasPadam