IM MALAYSIA BLOGGER

EDITOR JEJAK 87

Foto saya
Jasin, Melaka, Malaysia
Mohd Farid bin Baharudin @ Deejay Wid. Anak tunggal yang lahir pada 28 Februari 1987 di Melaka. Bekas pelajar Sek.Keb.Selandar, Sek.Men.Keb.Selandar, Sek.Men.Keb.Telok Mas dan Institut Perguruan Ipoh Perak. Mewakili negara ke Jepun pada tahun 2000. Pelatih PLKN Kump.2-Siri 2 tahun 2005. Anggota Perguruan Seni Silat Gerak Insan Seni sejak 2002. Bersama perjuangan HPA dengan no.keahlian 470711.MY01 berpangkat Pengurus Melati PLX. Berumahtangga pada 3 November 2007 dan menjadi bapa pada 28 November 2008. Berpengalaman menjadi juruacara dan terlibat dengan tugas sebagai seorang DJ sejak tahun 2001. Kini bertugas di salah sebuah konty terbuka di Melaka secara sepenuh masa. Pendokong perjuangan Pakatan Rakyat dari PKR.

KOMUNITI JEJAK 87

17 Julai 2009

AMALAN: DOA SULAIMAN


Terjemahan:
Ya ALLAH, masukkan kami dalam kawalan lingkungan Nabi Sulaiman, dan Nabi Sulaiman telah memiliki daripada timur dan barat dengan kebolehan anugerah ALLAH, sifat, perbuatan-perbuatan dan juga kekuatannya. Selamat sejahterakanlah kami wahai tuhan Jibrail, Mikail, Israfil dan Izrail. Telah menguasai Nabi Sulaiman dari timur dan barat, jin, manusia, angin dan awan berserta keselamatan yang banyak. Maha suci ALLAH Taala yang maha mulia kemuliaan, dan kesempurnaanNya, ketahuilah oleh kamu wahai iblis, wahai iblis, wahai iblis, Syaitan-syaitan tinggal dalam kegelapan. Wahai Tuhan kami, terimalah daripada kami doa Nabi Sulaiman, dan telah berselawat ALLAH ke atas Nabi Sulaiman, juga ke atas para nabi dengan rahmat-Mu ya ALLAH yang amat mengasihani daripada segala-galanya.

(Dipetik dari laman Darussyifa.org)

4 ulasan:

 1. Institut Perguruan Ipoh Perak. Mewakili negara ke Jepun pada tahun 2000. Pelatih PLKN Kump.2-Siri 2 tahun --
  Semua nih PKR sponsor ke...esok2 jadi cikgu gaji dari PKR?
  nak tanya sikit, Allah beri kita rezeki di dunia nih, lepas tu kita tak menyembah NYA.Dosa ke tak? Di ubah katanya, Pendidikan dan sebagainya, kerjaya kita kelak gaji utk kita dtgnya dari mana? Elok ke kita membangkang? Tak berdosa ke? Mcm mana dgn rezeki yg di perolehi? Halal ke? Last2 jd DJ, Nak tau jugak DI BELA KE NASIBMU????

  BalasPadam
 2. JIKA PAS SAYA TAK KATA APA LAH.. TAPI PKR WAS2 ARUS PEMBELAANNYA..

  BalasPadam
 3. emmm...kalau pembakang jadi kerajaan...kita makan gaji dgn kerajaan jgk...

  BalasPadam
 4. ASLMKM....BUKAN SENANG NAK JADI KERAJAAN...MIMPI DAN ANGAN-ANGAN BOLEHLAH PARTI DALAM KOMPENAN PUN SUSAH HENDAK DISELASAIKAN. INIKAN PULA NAK JADI KERAJAAN...BAIK-BAIK MAKAN GAJI JADI MAKAN JARI...PIKIR-PIKIR LAH .

  BalasPadam